Meer bewegen, ook op het werk. Wehkamp geeft het goede voorbeeld.

Onlangs kwam ik in contact met de afdeling communicatie van Wehkamp. Zij vertelden hoe er bij Wehkamp wordt omgegaan met de fitheid van hun personeel. Vooral het vele zitten was daarbij een aandachtspunt. De afdeling communicatie heeft zelf ook een bijdrage geleverd en dat beschrijft men in onderstaand artikel.

wehkamp - how to stay fit
Meer bewegen, ook op het werk.
Dat voldoende beweging essentieel is voor een goede gezondheid weet iedereen. Maar goede voornemens in de praktijk brengen, blijkt vaak lastig. Want hoe beweeg je bijvoorbeeld genoeg als je voor je werk de hele dag achter een bureau zit en kampt met een overvolle agenda? De redactie van wehkamp draagt bij aan het oplossen van het probleem en komt met een creatieve oplossing: bewegen achter je bureau.

Door voldoende te bewegen kun je veel gezondheidsklachten voorkomen. De redactie van de online retailer, die zich de laatste tijd steeds meer richt op de creatie van videocontent, is daarom aan de slag gegaan met een inspirerende video, waarin vijf ‘slimme oefeningen’ worden uitgelegd en voorgedaan. De oefeningen kun je eenvoudig van achter je bureau doen. De video en aanvullende tips om tijdens werk voldoende te bewegen zijn hier te bekijken.

Ook de Arbo Unie leverde een bijdrage aan het overzicht met gezondheidstips. “Uit een recente studie blijkt dat lang zitten nog schadelijker voor de gezondheid is dan al werd gedacht. Zelfs als je daarnaast regelmatig sport. Omdat mensen juist op hun werk lang zitten, ligt het voor de hand om op de werkplek aan de slag te gaan. Wat niet wil zeggen dat we nu allemaal de hele dag moeten gaan staan of wandelen. Het gaat om de balans, waarbij je uit mag gaan van drie kwartier zitten en een kwartier staan of bewegen per uur. Zo krijg je fitte medewerkers. In een fitte organisatie.”, aldus de Arbo Unie.